Yhteystiedot

Sirkka-Liisa Kavén
Ohrapäänkatu 1 F 24
20610 Turku
050-3536832
slkaven@gmail.com

Uutiset

6.1.2012Paavo presidentiksiLue lisää »9.10.2008Kotivaalien avajaiset TurussaLue lisää »

TALOUS KUNNOSSA PERUSPALVELUT PELAAVAT

 

Peruspalvelujen säilyminen edellyttää, että kaupungin talous on kunnossa. Turussa pitää luoda erikokoisille yrityksille mahdollisuus toimia ja luoda uusia työpaikkoja. Pitää päästä pois velalla elämisestä, tarvitaan kunnollista selvityssuunnitelmaa ja suunnan muuttamista. Tarvitaan tekoja ja tekijöitä, ei tyhjiä sanoja. On aika palata terveen järjen käyttöön ja vaatia myös virkamiehiltä vastuullisuutta ja tehokkuutta. Silloin ei sovi, että mietitään, miten voimme välttyä säästöiltä ehdottamalla sellaista ratkaisua, jota  varmasti kaikkien tiedetään vastustavan, kuten perusturvalautakunnassa terveysasemien joulukuun ajan sulkemisen, vaan on annettava realistisia toteutettavissa olevia vaihtoehtoja, ja näitä on myös luottamusmiesten vaadittava.

 

VANHUSTENHUOLTO KUNTOON

 

Toistasataa turkulaista vanhusta odottaa jatkuvasti pääsyä johonkin hoitolaitokseen.  Vaikka kuinka tuetaan kotihoitoa, tulee tilanne, jolloin ikäihminen ei enää pärjää kotona, vaan tarvitsee ympärivuorokautista  hoivaa ja turvaa, ja silloin laitoshoito on ainoa mahdollisuus. Useat ikäihmiset ovat muuttaneet melko hyväkuntoisina yksityisiin palvelutaloihin, mutta kun kunto huononee ja he tarvitsisivat lisäpalveluja, niin nämä tulevat niin kalliiksi, ettei niitä pystytä enää ostamaan, ja tällöin he joutuvat useimmiten sairaalaan ja joutuvat siellä odottamaan uutta hoitopaikkaa. Tässä kaupunki voisi tulla avuksi, ja maksaa tarvittavat lisäpalvelut, jolloin henkilö voisi asua tutussa paikassa ja saisi sieltä tarvittavat palvelut. Tämä tulisi myös kaupungille edullisemmaksi, koska henkilö ei olisi silloin viemässä akuuttia sairaalapaikkaa TYKS:sta tai kaupunginsairaalasta.

Kaikenlaista kotona tapahtuvaa toimintaa pitää tukea, niin omaishoitoa kuin ikäihmisten arvokasta elämää kotona, kaikkihan kuitenkin asuvat mieluiten kotonaan, on kotiin tulon aika.

Talouden ja vanhusten hoitoa