Yhteystiedot

Sirkka-Liisa Kavén
Ohrapäänkatu 1 F 24
20610 Turku
050-3536832
slkaven@gmail.com

Uutiset

6.1.2012Paavo presidentiksiLue lisää »9.10.2008Kotivaalien avajaiset TurussaLue lisää »

Mistä energiaa?

Kuten Turun Sanomista 6.1. saimme lukea Suomessa sähkön saatavuus saattaa loppua kovilla pakkasilla. Suomihan ei ole omavarainen sähkön suhteen, vaan käytämme paljon tuontisähköä.
Olen ihmetellyt, miksi jatkuvasti lisätään tukea sähköisiin kulkuneuvoihin ja myös tuulivoimaan, jota ihmiset eivät halua pihapiiriinsä. Miksi ei tueta bioenergiaa, kuten biokaasua käyttäviä kulkuneuvoja. Nämä joutuvat päinvastoin maksamaan enemmän energiastaan ja myös ajoneuvostaan.
Bioenergia on kotimaista, se ei saastuta ja biokaasua voi käyttää kovillakin pakkasilla , autot kulkevat. Eikä käy kuten sähköautolle saattaa käydä, ettei töpselistä tulekaan mitään, kun sähkö on loppu.
Biovakka Vehmaalla on kehittänyt biokaasua eläinten lannasta ja kotimainen Gasum on jatkanut kehitystyötä ja laajentanut toimintaa Topinojalla. Myös Hesburger käyttää öljyjätteensä bioenergiaksi. Näitä toimintoja on syytä tukea, eikä ulkomailta tuotua sähköä. Kunnioituksella voi mainita kuljetusliike Niemen, joka on jo ottanut kymmenen biokaasulla toimivaa rekkaa käyttöönsä ja on aikeissa hankkia niitä lisää, vaikka joutuvat maksamaan niistä enemmän kuin tavallisista autoista. Ja luontokin kiittää.